VATA MINERALA BAZALTICA

Produsele din vată minerală bazaltică ofera un portofoliu variat de solutii pentru aplicațiile ce impun o protecție sporită împotriva incendiilor. Sunt materiale mai dure, dar flexibile, ce permit păstrarea pe termen lung a excelentelor proprietăţi mecanice ideale pentru izolarea termica a sistemelor de încălzire sau de aer condiționat.

Materia primă pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numită bazalt.

Caracteristici:

  • Mentinerea stabilitatii dimensionale în caz de presiune excesiva
  • Material ignifug, mai dens decat vata minerala de sticla
  • Rezistenta la temperaturi inalte de pana la 850°C
  • Disponibilitate sub forma de placi sau lamele

Pentru a decide care este produsul potrivit proiectului dumneavoastră, Knauf Insulation vă pune la dispoziție o analiză comparativă a performanţelor vatei minerale de sticlă si a vatei minerale bazaltice.

Performante comparative

Exista indelungi dezbateri despre meritele izolarii cu vata bazaltica comparativ cu izolarea cu vata minerala de sticla. In functie de aplicaţie si cerintele specifice, atat vata minerală de sticla cat si cea bazaltica poate oferi avantaje unice.

Ca producator, atât de vata minerala de sticla cat si de vata bazaltica, Knauf Insulation ofera consiliere impartiala cu scopul de a ajuta clientii pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile lor.

izolare termica knauf insulationUnde performatele termice sunt prima cerinţă a materialului izolant, vata minerală de sticlă ofera o gama mai variata: vata de sticla incepand cu 0.032 W/mK si vata bazaltica incepand cu 0.035 W/mK.

In plus, produsul din vata minerala de sticlă comparat cu un produs similar din punct de vedere performanta termica, dar din vată minerala bazaltica are o greutate redusa. Aceasta caracteristica a vatei de sticla creaza un avantaj in manipularea materialului, oferind o economie în greutate de 50% pentru aceleasi performante termice.

In aplicatiile unde este nevoie de izolare acustica este o diferenta neglijabila intre vata minerala de sticla si cea bazaltica (până la 65dB).

protectie incendii knauf insulationFunctia de protectie la incendii este necesară pentru prevenirea distrugerii structurii cladirii in cazul incendiilor si in felul acesta de a permite persoanelor sa iasa in siguranta din cladire. Atat vata minerala de sticla cat si vata minerală bazaltica sunt materiale incombustibile, avand euroclasa de reactie la foc A1.

Cu toate acestea, datorita compozitiei si a punctului mai ridicat de topire a vatei bazaltice, aceasta este perfectă pentru temperaturi ridicate si aplicatii ce necesita rezistenta ridicata la foc, mentinandu-si de asemenea si caracteristicile de izolare termica (pana la 4 ore).

  • Vata minerala bazaltica lucreaza la temperaturi de pana la 850°C;
  • Vata minerala de sticla lucreaza la temperaturi de pana la 230 °C.

rezistenta compresiune knauf insulation

Rezistenta la compresiune este cerută în aplicatiile unde există o incarcare punctuala mare (pardoseli, acoperisuri tip terasa, termosistem). In acest caz vata bazaltica are performante mai ridicate (KPa pana la 100KPa).

 

cum te putem ajuta?

AiRoofs iti pune la dispozitie o gama larga de produse pentru amenajarea casei tale, pentru comenzi si informatii nu ezitati sa ne contactati

Pentru Vata Minerala Bazaltica va rugam sa intrati pe site-ul